Tojiro

Marka Tojiro sięga swoją historią do 1955 roku, kiedy to rozpoczęto produkcję oryginalnych japońskich noży. Stal VG-10 to podstawowy surowiec, z jakiego powstaje praktycznie każdy nóż kuchenny Tojiro. Nie czekaj i sprawdź naszą ofertę – zamów nóż Tojiro dopasowany do swoich potrzeb!

Kategorie produktów

Wyświetlanie 49–60 z 61 wyników

Wyświetlanie 49–60 z 61 wyników

Japoński nóż Tojiro

Noże japońskie Tojiro charakteryzują się wieloletnią tradycją. Co więcej, ostrza produkowane z maksymalną precyzją są połączeniem idealnej równowagi i tradycyjnej formy produkcji. Noże Tojiro powstają obecnie z użyciem innowacyjnych technologii produkcyjnych wykorzystywanych przez japońskich kowali. Na tę chwilę japońskie noże kuchenne Tojiro wyglądem przypominają standardowe noże europejskie, aczkolwiek nie niszczą się tak szybko, jak inne modele dostępne na rynku, a także nie wymagają częstego ostrzenia.

Kupując oryginalne noże japońskie Tojiro z oferty naszego sklepu internetowego, możesz wykorzystać je np. do cięcia warzyw, ziół, owoców, przygotowywania mięsa, a także patroszenia ryb. U nas na pewno znajdziesz noże z twardej japońskiej stali, które zdobyły uznanie wśród użytkowników na terenie całego świata.

Dlaczego warto kupić japoński nóż Tojiro?

  • wielofunkcyjność,
  • trwała klinga,
  • niespotykana estetyka wykonania,
  • cena adekwatna do jakości,
  • doskonała kontrola nad nożem ze względu na idealnie wyprofilowaną rękojeść.

Na co zwrócić uwagę, wybierając nóż kuchenny marki Tojiro?

Zanim zdecydujesz się na zakup oryginalnego, japońskiego noża kuchennego Tojiro, weź pod uwagę takie elementy, jak:

  • materiał wykonania ostrza, np. stal 37-warstwowa z rdzeniem VG-10,
  • długość całkowita noża,
  • długość ostrza,
  • szerokość i grubość klingi,
  • waga.

Na podstawie powyższych czynników będziesz w stanie wybrać nóż Tojiro idealnie dopasowany do Twoich potrzeb. Jeśli pracujesz jako szef kuchni i cenisz sobie doskonałą precyzję prowadzenia noża – postaw na proponowane przez nas najlepsze produkty w świecie japońskich noży.

Najlepsze na świecie noże kuchenne Tojiro – ile kosztują?

Tradycyjne japońskie noże Tojiro są produkowane z wielu warstw stali, dzięki czemu te narzędzia kuchenne są wyjątkowo wytrzymałe i zachowują swoją ostrość przez długi czas. Koszt zakupu noży kuchennych Tojiro to wydatek od kilkuset do nawet sporo ponad 1000 złotych. Warto jednak zainwestować nawet większą kwotę w sprawdzonej produkcji noże Tojiro. Te są doceniane przez mistrzów kuchni na całym świecie, co tylko świadczy o niespotykanej jakości i trwałości.

Sprawdź najlepsze na świecie japońskie noże kuchenne Tojiro i zamów je w naszym sklepie internetowym. Gwarantujemy, że nie pożałujesz swojej decyzji!