Pasta wasabi do sushi

Każdy szef kuchni, który zajmuje się przygotowywaniem pysznego i aromatycznego sushi, wie, jakie dodatki są niezbędne do jego poprawnego podawania. Imbir marynowany i pasta wasabi to podstawowy dodatek. Chrzan japoński jako przyprawa w proszku może wydobyć głębię smaków z rybnego sushi z dodatkiem słodkiego ryżu i świeżych warzyw. Nie czekaj i zamów dodatek do sushi – wasabi w naszym sklepie internetowym.

Kategorie produktów

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Pasta wasabi, czyli chrzan japoński do sushi

Używanie dodatków do sushi, czyli sosu sojowego, ostrego wasabi, a także marynowanego imbiru to podstawa. Warto jednak wiedzieć, że prawdziwą gafą może być podawanie rolek sushi z sosem sojowym i pastą wasabi jednocześnie – jest to wręcz niedopuszczalne w przypadku potraw tradycyjnej kuchni japońskiej.

Roślinna pasta wasabi do sushi ma najczęściej postać zmielonej pasty o wyjątkowo ostrym smaku. Japoński chrzan, czyli wasabi w proszku lub w tubce jest doskonałym dodatkiem, aby podkreślić smak przygotowanych rolek sushi. Pamiętaj jednak, aby używać wasabi z umiarem, gdyż jego zbyt duża ilość na rolce sushi może doprowadzić do sporego dyskomfortu – ta pasta jest naprawdę bardzo ostra!

Chrzan wasabi – jak smakuje?

Chrzan wasabi to po prosty wyjątkowo ostry dodatek do sushi, ale także do takich produktów, jak sosy i zupy. Jeśli chodzi o to, jak smakuje niezbędny dodatek do sushi – nie da się tego porównać do żadnej innej przyprawy. O ile poziom ostrości może być zbliżony do papryczki chilli, to jednak smak jest raczej niepowtarzalny. Każdy doświadczony sushi master powinien jednak wiedzieć, jak smakuje ostrzy chrzan japoński.

Pasta wasabi czy chrzan japoński w proszku – co wybrać?

Oferta naszego sklepu internetowego to chrzan wasabi w formie sproszkowanej, który stanowi doskonałe uzupełnienie smaku rolek sushi, a nawet potraw z grilla. Można powiedzieć, że wasabi – chrzan japoński znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni orientalnej, ale także wszędzie tam, gdzie liczy się ponadnormatywna ostrość żywności.

Drugim produktem, który możesz zamówić w naszym sklepie online, jest pasta wasabi 43 g w tubce. To wygodny zamiennik oryginalnego chrzanu japońskiego, który charakteryzuje się gęstą, kremową konsystencją. Ten świetnie łączy się z rybami, mięsem i owocami morza, a więc z pewnością pasuje do rolek sushi.

Pasta wasabi do sushi – skład

Wasabi to produkt wykorzystywany głównie do sushi, choć nie ma żadnych przeciwwskazań, aby wykorzystać pastę lub proszek do przyrządzania innych potraw kuchni japońskiej. Wasabi w proszku jest bogate w mikroskładniki, witaminy i minerały, które korzystnie oddziałują na organizm człowieka. Co ciekawe, pasta i proszek wasabi jest świetnym przeciwutleniaczem, chroni komórki przed starzeniem się oraz wyróżnia się sporą zawartością witaminy A i C w składzie.