Noże japońskie kuchenne
Noże japońskie to wysoce precyzyjne i wytrzymałe ostrza kuchenne, które przydają się nie tylko podczas przygotowywania rolek sushi, ale także wielu innych dań pochodzących z kraju kwitnącej wiśni. Inwestując w japoński nóż do sushi, możesz wygodnie kroić ryby, mięsa, warzywa, a nawet owoce – bez najmniejszego wysiłku. Wystarczy, że przejrzysz ofertę naszego sklepu internetowego, a bez problemu kupisz nóż japoński Sashimi, Tojiro lub Satake w naprawdę rozsądnej cenie!
Wyświetlanie 1–12 z 158 wyników
-
Akcesoria do sushi, Noże japońskie kuchenne, Tojiro
Original price was: 699.00 zł.619.00 złCurrent price is: 619.00 zł. Dodaj do koszyka -
Global, Noże japońskie kuchenne, Zestawy noży
Original price was: 2,199.00 zł.1,999.00 złCurrent price is: 1,999.00 zł. Dowiedz się więcej
Wyświetlanie 1–12 z 158 wyników
Japoński nóż do sushi – noże kuchenne do ryb, owoców morza i nie tylko
Oryginalne noże japońskie to wyroby, które przydają się nie tylko do przygotowywania sushi, ale także wyciągania ości z ryb czy nawet krojenia mięsa. Dostępne w naszej ofercie noże jednostronne ze stali nierdzewnej VG-10 najwyższej jakości sprawdzają się zarówno w profesjonalnych kuchniach, jak i tych amatorskich. U nas możesz zamówić doskonałe noże do plastrowania ryb, przygotowywania rybnego carpaccio, a także pogłębiania kunsztu sushi-mastera.
Warto dodać, że do przyrządzania sushi niezbędne są precyzyjne i ostre noże, które wykorzystywane są nawet przez profesjonalnych szefów kuchni. Z użyciem noża Higonokami możesz precyzyjnie przygotowywać wszystkie składniki do rolek sushi. Do zastosowania profesjonalnego warto zainwestować w zestaw noży kuchennych japońskich, w skład którego wchodzi: nóż szefa kuchni, nóż Santoku oraz uniwersalny nożyk o długości ostrza 12 cm.
Nóż japoński kuchenny – czy warto kupić profesjonalny nóż do sushi?
Jest wiele powodów, dla jakich warto kupić profesjonalne noże do sushi i potraw kuchni japońskiej. Modele dostępne w naszej ofercie to wyroby pochodzące od renomowanych producentów, które wyróżniają się takimi cechami, jak:
- wysoka precyzja cięcia,
- wygodna rękojeść,
- doskonała ostrość elementu tnącego,
- wysoka trwałość noży,
- brak konieczności częstego ostrzenia noży,
- poręczność.
Kupując wysokiej jakości noże, można przeprowadzić idealnie czyste cięcie mięsa, a także zapewnić sobie pewny chwyt noża, co znacznie ułatwia stosowanie tradycyjnych metod przygotowywania sushi i innych potraw kuchni japońskiej.
Ile kosztują japońskie noże kuchenne?
Nie da się jednoznacznie określić tego, ile będzie kosztować japoński nóż kuchenny. Wiele zależy od tego, z jakiego tworzywa będzie wykonana rękojeść oraz ostrze, a także jaki będzie rozmiar noża. Średnie ceny profesjonalnych noży japońskich oscylują w granicy od kilkuset do nawet ponad dwóch tysięcy złotych za cały zestaw specjalistycznych noży japońskich – do sushi i nie tylko.
Czy japoński nóż szefa kuchni wymaga ostrzenia?
Noże japońskie wymagają ostrzenia zaledwie raz na kilka miesięcy, w zależności od częstotliwości ich użytkowania. Oferowane przez nasz sklep internetowy noże są sprowadzane od najlepszych światowych producentów noży japońskich, które może używać zarówno profesjonalista, jak i amator.