Patelnia do tamago
Tradycyjna patelnia do tamago to naczynie kuchenne, bez którego nie ma możliwości przygotowania japońskiego specjału, czyli omleta. Inwestując w patelnię tamago możesz przygotować tamagoyaki w naprawdę prosty sposób bez ryzyka, że jakikolwiek składnik przypali się na powierzchni patelni. Warto dodać, że japoński omlet powinien mieć kształt prostokąta lub kwadratu – takie właśnie patelnie sprzedajemy w naszym sklepie internetowym.
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Patelnia tamago do japońskiego tamagoyaki
Inwestując w patelnię na indukcję, której powłoka szybko się rozgrzewa, możesz przygotować przepyszne tradycyjne danie kuchni japońskiej, czyli tamagoyaki. Patelnia tamago to wysokiej jakości produkt, którego powierzchnia zapobiega powstawaniu mikro-zabrudzeń w zakamarkach naczynia. Jeśli chcesz wziąć się za przyrządzanie omletu tamagoyaki – zainwestuj nie tylko w patelnię, ale także przygotuj: jajka, cukier, mirin, sos sojowy, olej oraz specjalistyczną patelnię. Dzięki temu ułatwisz sobie pracę i przygotujesz zawijane omlety, które zachwycą praktycznie każdego.
Tradycyjny omlet przygotowany na profesjonalnej patelni można wykorzystać jako wyjątkowy składnik sushi, a także podać go w postaci deseru. Można powiedzieć, że patelnia tamago to niezbędne wyposażenie profesjonalnej kuchni japońskiej.
Patelnia tamago – polecana przez szefów kuchni japońskiej
Patelnia tamago powinna znaleźć się w każdej kuchni, gdzie przygotowywane są smakowite rolki sushi, a także omlety tamagoyaki. Najważniejsze cechy patelni tego typu, to:
- szybkie rozgrzewanie,
- równomierna temperatura na całej powierzchni naczynia,
- długotrwałe utrzymywanie ciepła,
- wysoki poziom wytrzymałości,
- możliwość mycia w zmywarce.