Tempura i panierki

Japońska tempura to tzw. panierka, która tworzy warstwę gęstego ciasta. Owoce morza, dodatki do sushi, a nawet ryby i mięsa – wszystkie te dania można przygotowywać z użyciem panierki tempura. Jeśli szukasz produktów najwyższej jakości, serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu internetowego.

Kategorie produktów

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Mąka tempura – japońska panierka

Tempura jest nie lada hitem kulinarnym w odniesieniu do tradycyjnej kuchni japońskiej. Dlaczego? Otóż mąka tempura doskonale nadaje się do tego, aby usmażyć przepyszne warzywa, ryby i mięsa w panierce. Ogromnym atutem mąki tempura jest jej uniwersalność.

Zastosowanie panierki tego typu jest proste. Wystarczy kupić mąkę tempura lub gotową japońską panierkę w naszym sklepie online, obtoczyć nią wybrane produkty żywnościowe, a następnie smażyć je na głębokim tłuszczu. Dzięki temu potrawy stają się chrupiące, złociste i przepyszne!

Mąka tempura – panierka idealna do krewetek

Panierka japońska to ciasto, które wytwarza się z dwóch podstawowych składników: mąki oraz wody. Wystarczy, że zamówisz u nas mąkę tempura w opakowaniu 1 kg, a będziesz w stanie przygotować idealną panierkę do krewetek lub innych potraw kuchni azjatyckiej. Sprzedajemy doskonałą mieszankę mąki pszennej, kukurydzianej oraz mąki ryżowej. Takie połączenie sprawia, że przygotowana panierka z grubego ciasta niesamowicie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje.

Gotowy produkt wystarczy wymieszać w odpowiednich proporcjach z wodą, wymieszać i to wszystko. Przygotowanie tempury w formie panierki jest naprawdę proste, a jej finalne smażenie na głębokim oleju dodaje niesamowitej chrupkości i wyrazistego smaku wszystkim potrawom obtoczonym w tempurze.

Chrupiąca panierka do dań kuchni japońskiej – wysoka jakość i atrakcyjna cena

U nasz możesz zamówić też chrupiącą panierkę jako odpowiednik bułki tartej znanej w odniesieniu do kuchni polskiej. Gotowa panierka do dań smażonych wyróżnia się świetnym składem, doskonałą strukturą oraz łatwością przygotowania. Kilogramowe opakowanie gotowej panierki do dań smażonych na głębokim oleju, jak np. ryby i owoce morza wystarcza na długo i jest dostępne w naprawdę rozsądnej cenie.