Bunmei Nóż do obierania 9 cm
Nóż kuchenny japoński, dedykowany do obierania owoców i warzyw, przydaje się również w zadaniach wymagających niezwykłej precyzji, takich jak obieranie truskawek ze szypułek, przygotowywanie krewetek czy artystyczne nacinanie pieczarek. Wąskie, ostro zakończone ostrze w połączeniu z komfortową, płaską rękojeścią ułatwia kontrolowanie narzędzia i zdejmuje uczucie dyskomfortu.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 56-57 HRC
Długość całkowita – 21,8 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 55 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.